Friesland

Ameland (SBB)

Ameland

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 4, Ameland
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99

De kaart omvat het eiland Ameland. Op de kaart staan de ruiterpaden op het eiland aangeven. Er zijn inmiddels meer routes aangelegd, neem voor meer informatie hierover contact op met de VVV van Ameland: 0519 546 546.
Hoewel Ameland maar 4 km uit de Friese kust ligt kost het de veerboot drie kwartier om de overtocht te maken. Uw eigen paard meenemen naar het eiland kan, maar de overtocht dient gereserveerd te worden bij Rederij Wagenborg: 0900 9238 (€ 0,70 p/gesprek).

Strandregels worden aangegeven op borden bij de strandopgangen. Bij de badstranden van de vier dorpen gelden beperkte toegangsregels in de periode van 1 mei t/m 15 september, u mag daar niet met een paard op het strand komen tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Eiland opgeweld uit wier en zand.
Vier mooie, oude dorpjes, internationaal bekende natuurgebieden als het Oerd en de Hon, 27 km wit blinkend Noordzeestrand, polders en kwelders, bos en duin, zoet en zout water, vogels en ruiterpaden; dát is Ameland. Op deze smalle strook land tussen twee zeeën valt veel te ontdekken. Galopperen over het strand of stapvoets over het ruiterpad: u mag kiezen. Er zijn op Ameland verschillende ruiterroutes door bos en duin uitgezet met een lengte van meer dan 40 km. Op het strand kunt U ook alle kanten op. Onthaast en ontdek dit eiland vol afwisseling, ‘opgeweld uit wier en zand’.