De Muy, De Slufter en Eierland (SBB)

SHTN De Muy De Slufter Eierland klein

De Muy, De Slufter en Eierland, folder Staatsbosbeheer

Prijs: € 3,-

Duinen van Texel, door zeestromen, wind en mensen ontstaan.
Wandelen, fietsen en paardrijden.

Deze folder geeft veel informatie over het Nationaal Park Duinen van Texel, Eierland, gelegen in de kop van Texel. In de folder is tevens een klein overzichtskaartje van het gebied opgenomen. Voor ruiters zijn er aantrekkelijke, opgehoogde ruiterpaden door het Krimbos en in de Eierlandse Duinen aangelegd. De ruiterroute door bos en duin eindigt op het brede strand aan de westkust.

Let op!
Van 1 mei tot en met 1 oktober is paardrijden op het strand na zonsopgang voor 10.00 uur en na 19.00 uur tot zonsondergang toegestaan op de strandslagen 9 tot en met 17 en 26 tot en met 33. Buiten die periode is het de hele dag (uitsluitend op de genoemde strandslagen) toegestaan. Op de noordelijke punt van het eiland kunnen ruiters terecht in het Krimbos en in de duinen bij de Vuurtoren. Langs de Stuifdijk loopt sinds 2007 een ruiterpad dat het Krimbos met De Dennen verbindt. Overigens mogen ruiters alle verharde wegen van het eiland gebruiken. Een deel van de ruiterpaden is ook geschikt voor aanspanningen.

Uw paard meenemen naar het eiland is geen probleem. De veerdienst vaart in principe ieder uur en de overtocht duurt 20 minuten. Neem contact op met TESO (0222 36 96 91) voor meer informatie over de oversteek met een trailer of vrachtwagen.

Zie ook de kaart Texel (SBB).