De Peel (SBB)

De Peel

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 37, De Peel
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99

De kaart omvat het gebied Deurne, Asten, Someren, Ospeldijk, Nationaal Park De Groote Peel, Heibloem, Meijel, Grashoek, Helenaveen, Liessel, Evertsoord, De Paardekop en Yselsteyn.
Op de kaart staan ruiterpaden in de gebieden rond Vlierden, Oostappense Heide, Asten, Witte Bergen, De Dennendijkse Bossen, buiten het Nationaal Park de Groote Peel, de Grote Moost, Liessselse Bossen en rond Paardekop ingetekend. In deze gebieden vindt u aangelegde ruiterpaden. Op andere paden hebben ruiters geen toegang.

De Peel, levend geschiedenisboek.
De Peel is zo Nederlands als maar kan. Toch laat dit gebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg zich moeilijk vergelijken met andere delen van ons land. Allereerst is de Peel een landschap van water, berken en pijpestrootje. Op het tweede gezicht openbaart zich de geschiedenis van dit ooit ondoordringbare hoogveenmoeras. De sporen van het verveningsverleden, toen het ‘goud van de Peel’ gewonnen werd, zijn nog overal in het landschap zichtbaar.