Drenthe

Drenthe in stap, draf of galop

Drenthe in stap, draf of galop

Prijs: € 1,-

Met deze 32 pagina’s tellende brochure vestigt Tourist Info Drenthe de aandacht op de vele mogelijkheden die er in de provincie zijn om ruiter- en mentochten te maken. In sommige gebieden in Drenthe is ook ‘vrij ruiteren’ toegestaan. Dat wil zeggen dat op alle wegen en paden mag worden gereden, behalve op gemarkeerde wandel- en fietsroutes. De informatie hierover is ter plaatse met borden aangegeven.

De gebieden Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe, Hondsrug-Hunzevallei, Drentse Hooglanden, Kop van Drenthe, Drentsche Aa en Ooststellingwerf (Friesland) worden kort beschreven met daarbij routekaartjes die de richting aangeven. Bij elk kaartje staan startpunten aangegeven, evenals namen van hippische recreatiebedrijven waar gasten gedetailleerde en actuele routebeschrijvingen kunnen krijgen op papier of digitaal.
Drenthe: Boswachterij Gees, de Mepperdennen, Drents-Friese Wold, Dwingelderveld, Leekstermeer, Paterswoldsemeer de Onlanden, Mensingebos, Sterrebos, Zuursche Duinen, Aekingerzand, Zorgvlied, Boswachterij Appelscha. Met (oer)bossen, hunebedden, grafheuvels, heidevelden, hooilanden, houtwallen, veenterpen, beekdalen, stuifzand en zandafgravingen, zwemplassen, schaapskooien, vennen en vennetjes, meertjes, moerassen, karresporen, hooilanden, esakkers en -dorpen. Vlakbij Meppen kunt u met paard (en wagen) in een ijsbaan door het water.