Drents-Friese Wold (SBB)

Drents-Friese Wold

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 8 Drents-Friese Wold
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99

Deze kaart omvat het gebied Vledderveen, Vledder, Diever, Geeuwenbrug, Hoogersmilde, Appelscha, Veenhuizen, Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Elsloo. Op de kaart staan alle ruiterpaden (ruim 50 km.) in en rond Nationaal Park Drents Friese Wold ingetekend. Buiten de aangegeven paden zijn paarden niet toegestaan. In combinatie met de kaart Nationaal Park Dwingelderveld (NM) ligt een groot deel van de provincie Drenthe aan uw voeten.

Verrassende natuur op historische grond.
Bossen, heidevelden, veen, grasland en stuifzand vormen tesamen het Drents-Friese Wold. Zesduizend hectare verrassende natuur op de grens van Friesland en Drenthe. Na de Hoge Veluwe is dit het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. De uitgestrektheid nodigt uit tot uitgebreid dwalen en dralen met paard of aanspanning. De verschillen in het landschap zijn groot: extreem droge en voedselarme stuifzanden, zompige moerasgebiedjes en uitgestrekte naald- en loofhoutbossen.De wind in je gezicht, de rustgevende cadans van paardenhoeven… Een natuurgebied met paard verkennen heeft een belangrijk voordeel; de kans is groter om reeën, vossen, konijnen of eekhoorns van dichtbij te zien. Het Drents-Friese Wold is een verrassing vol variatie.

Meer informatie
– kaart Nationaal Park Dwingelderveld- Gekleurde Dagroutes voor ruiters en menners (SBB en NM)