Knooppuntenroutes paardenpaden Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (zuidelijk deel)

Knooppuntenroutes paardenpaden Utrechtse Heuvelrug

Knooppuntenroutes paardenpaden Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (zuidelijk deel)

Prijs: € 3,25

Op de kaart ziet u een overzicht van alle paardenpaden in het gebied Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dat zich uitstrekt tussen Rhenen, Veenendaal, Elst, Amerongen, Leersum, Doorn Driebergen-Rijsenburg, Maarn en Austerlitz. Ten zuiden van de A12. Voor het midden en noordelijke deel is een aparte kaart beschikbaar (zie hieronder).
Er wordt onderscheid gemaakt tussen specifieke paardenpaden en paardvriendelijke overige openbare wegen. De knooppunten op de kaart vindt u terug in het veld. U kunt dus vooraf uw route bepalen en met behulp van de kaart uw route zonodig tijdens de rit aanpassen.

Let op! In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een Ruitervignet verplicht. Meer informatie en bestellen: Ruitervignet Utrechtse Heuvelrug (inclusief Q&A voor gebruikers en terreineigenaren).

De Utrechtse Heuvelrug loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. Met zijn bossen en heidevelden rijst deze stuwwal op uit het vlakke landschap. De Amerongse Berg is met 69 meter boven NAP het hoogste punt. Na de Veluwe is dit gebied het grootste boscomplex van Nederland. Op de heideterreinen met vennen en stuifzanden kan men in alle rust rondzwerven.

Zie ook de kaart Knooppuntenroutes paardenpaden Utrechtse Heuvelrug Midden en Noord.
Zie ook de kaart Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (SBB).