Utrecht

Knooppuntenroutes paardenpaden Utrechtse Heuvelrug Midden en Noord

Knooppuntenroutes paardenpaden Utrechtse Heuvelrug Midden Noord

Knooppuntenroutes paardenpaden Utrechtse Heuvelrug Midden en Noord

Prijs: € 3,25

Op de kaart ziet u een overzicht van alle paardenpaden in het gebied Midden en Noord van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dat zich uitstrekt tussen het Gooisch Natuurreservaat, Soest, Leersum, Soesterduinen, Ginkelse duinen, De Vuursche, Austerlitz, landgoed Den Treek-Henschoten met het Henschotermeer en de Stichtse Lustwarande. Grotendeels ten noorden van de A12. Voor het zuidelijk deel is een aparte kaart beschikbaar (zie hieronder).
Let op! In de gemeente Soest heeft u een ruiterpenning of -brief nodig, de penning is een jaar geldig en de brief korter (variërend van een dag tot een maand), ze zijn persoonlijk en niet overdraagbaar. Ook voor Landgoed Den Treek-Henschoten (gemeente Leusden) moet u een ruiterkaart aanschaffen, deze is geldig voor een dag, week, maand of jaar. In het Goois Natuurreservaat heeft u een Ruiter- en Menbewijs nodig.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen specifieke paardenpaden en paardvriendelijke overige openbare wegen. De knooppunten op de kaart vindt u terug in het veld. U kunt dus vooraf uw route bepalen en met behulp van de kaart uw route zonodig tijdens de rit aanpassen.

De Utrechtse Heuvelrug loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. Met zijn bossen en heidevelden rijst deze stuwwal op uit het vlakke landschap. De Amerongse Berg is met 69 meter boven NAP het hoogste punt. Na de Veluwe is dit gebied het grootste boscomplex van Nederland. Op de heideterreinen met vennen en stuifzanden kan men in alle rust rondzwerven.

Zie ook de kaart Knooppuntenroutes paardenpaden Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (zuidelijk deel).
Zie ook de kaart Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (SBB).
Zie ook de topografische ruiterroutekaart van Den Treek-Henschoten (ruiterkaart verplicht!)