Zeeland

Menroutes op Schouwen-Duiveland

Zeeland

Kilometerslange dijken, overal water, moerassen. Maar ook strand, duinen, bos aan zee en een vriendelijk polderlandschap met mooie dorpen. Schouwen-Duiveland is de Kroon op Zeeland. Door Fok- en Menvereniging Schouwen-Duiveland zijn een aantal (toeristische) menroutes op Schouwen-Duiveland in kaart gebracht. Het zijn aantrekkelijke routes over doorgaans verharde wegen. De risico’s zijn beperkt, omdat er nauwelijks drukke wegen zijn. In zaai- en oogsttijd is het wat drukker met landbouwverkeer. Er zijn ruim voldoende overnachtingsmogelijkheden voor zowel paard als mens. Bespreek deze voordat u op stap gaat! In de routebeschrijvingen is de meest nabije accommodatie vermeld. Bij de VVV kunt u meer informatie opvragen.

Knooppuntennetwerk
Ook ligt op Schouwen-Duiveland een knooppuntennetwerk. De overzichtskaart en polsbandjes daarvoor zijn te verkrijgen bij de Stichting Ruiter- en Menroutes Schouwen-Duiveland, Paardenhotel Burgh in Burgh-Haamstede en Manege Grol in Renesse.

Zeeland algemeen
In heel Zeeland liggen verschillende ruiterroutes, zoals bijvoorbeeld het ruiternetwerk Noord-Beveland. Ze gaan over verharde en onverharde wegen en paden. VVV Zeeland geeft veel informatie: Ruiterroutes in Zeeland.