Met koets of paard langs Maas en Raam

Met koets of paard langs Maas en Raam

Prijs: € 1,-

In 2012 heeft de Stichting Hippisch Festijn Grave een uitgebreid netwerk van ruiterroutes in de omgeving van Grave en Mill gerealiseerd. Een groot deel van dit routenetwerk is ook toegankelijk voor menners. De bijbehorende kaart omvat het gebied Raamdal, Mill, Escharen, Langenboom, Langenboomse Bossen, Landgoed Tongelaar, Cuijk. De routes zijn gemarkeerd als knooppuntensysteem.

Het landschap in noordoost Brabant is gevormd door de Maas die door de eeuwen heen haar loop steeds verlegd heeft. Op de hogere zandruggen ontstonden dorpen als Velp, Escharen, Gassel en Beers. Op de lager gelegen nattere delen liggen landgoederen zoals Tongelaar en Ossenbroek. Het riviertje De Raam zorgt voor de afwatering van dit gebied en de hoger gelegen Peel- horst (richting Mill), en mondt bij Grave uit in de Maas.
Het gebied kent een rijke historie met nederzettingen uit de Romeinse tijd, de geschiedenis van de Heren van Kuijk, het beleg van Grave, en sporen van de WOII zoals de Peel-Raamstelling. De verschillende natuurgebieden waar u langs of doorheen rijdt zijn zeer divers. U kunt hier heerlijk paardrijden en mennen in een afwisselende omgeving met bos, waterplassen en landgoederen.

De routes kunnen tussentijds wijzigen. De meest actuele versie van de routeplattegrond is altijd te vinden op Hippisch Festijn Grave.