Drenthe

Midden-Drenthe (SBB)

Midden-Drenthe (SBB)

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 10, Midden-Drenthe
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99

De kaart omvat het gebied Hooghalen, Westerbork, Orvelte, De Kiel, Borger, Gieten, Ballooërveld,Rolde, Assen.
Op deze kaart staan ruiterpaden in de boswachterijen Hooghalen, Gieten-Borger, Schoonloo en het uiterste noorden van het Sleenerzand. In de boswachterij Schoonloo en Sleenerzand hoeven u en uw paard zich niet aan de paden te houden maar mag u hier kris kras door het gebied uw eigen weg zoeken. Gemarkeerde wandelroutes dient men vanzelfsprekend te mijden.

Het groene hart van Drenthe, de boswachterijen ten zuidoosten van Assen.
In Midden Drenthe liggen dicht bij elkaar vijf boswachterijen: Gieten-Borger, Hooghalen, Schoonloo, Grolloo en Sleenerzand. Gieten-Borger is een aaneengesloten natuurgebied met een uitloop naar de Drentsche Aa. Een deel daarvan is bos dat tussen 1900 en 1960 werd aangeplant op oude heidevelden en stuifzanden. Gieten-Borger is bekend om zijn imposante beukenlanen en keienwegen, De boswachterij Hooghalen bestaat uit jong ontginningsbos, met voornamelijk lariksen en sparren. Boswachterij Schoonloo ligt midden op het Drents Plateau. In deze uitgestrekte bossen ligt een aantal grote open gebieden. De Schoonloërstrubben bestaan uit eikenhakhoutbosjes met verschillende kleine heideveldjes. Ook boswachterij Grolloo bestaat voor het grootste gedeelte uit ontginningsbossen. Tussen de boswachterijen Grollo en Schoonloo ligt het natuurreservaat Elperstroom: een schitterend stukje oud Drents cultuurlandschap in het dal van de Elperstroom. Boswachterij Sleenerzand bestaat uit een langgerekt en gevarieerd boscomplex, afgewisseld met vennen en heideveldjes. In de verschillende boswachterijen zijn ruiterpaden uitgezet.