Midden-Veluwe (SBB)

SBB Midden-Veluwe nw klein

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 24, Midden-Veluwe
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99 tijdelijk niet leverbaar, waarschijnlijk in augustus 2020 weer leverbaar

De kaart omvat het gebied Putten, Voorthuizen, Stroe, Harskamp, klein stukje Hoge Veluwe, Hoenderloo, Beekbergen, Apeldoorn, Kroondomein Het Loo, Uddel en Speuld.
Op de kaart staan ruiterpaden in Putterbos, bosgebied tussen Putten-Voorthuizen-Stroe-Garderen, Boswachterij Kootwijk, Stroese Heide, Kootwijkerzand, klein stukje Hoge Veluwe, Hoenderlose Bos, Spelderholt, Engelanderholt, Boswachterij Ugchelen, Hoog Buurlose Heide, Park Berg en Bos en tussen Garderen-Speuld-Uddel.
Het gebied leent zich zeer goed voor een- of meerdaagse tochten, in combinatie met de gids Veluwe Trail en/of het kaartje Paardrijden op de Veluwe van Staatsbosbeheer (momenteel niet verkrijgbaar), die een overzicht geeft van het knooppuntennetwerk in de boswachterijen Kootwijk en Ugchelen/Hoenderloo.

Eindeloze natuur en volop variatie
Tijdens een rit over de Veluwe is het bijna onmogelijk niet onder de indruk te raken van dit natuurgebied. Bossen, Heidevelden, zandvlakten en weidegronden strekken zich uit tot aan de horizon. De Veluwe is na de Waddenzee het grootste natuurgebied van ons land. U waant zich hier nog in de tijd dat ons land voornamelijk uit woeste gronden bestond en de mens het landschap nog niet naar zijn hand had gezet. Op de Veluwe liggen honderden kilometers gemarkeerde ruiter- en menpaden. Hier kunt u nog dwalen door eindeloze bossen en over uitgestrekte heidevelden. Met een beetje geluk kruist een edelhert, ree of wild zwijn uw pad.

Zie ook de kaarten Dagtocht Kootwijk en Dagtocht Hoenderlose Bos.