Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Ruiterroute

NP Sallandse Heuvelrug klein

Prijs: € 1,-

Deze folder omvat de rondgaande route, de verbindingsroutes, verlengingen en de drie rondjes voor ruiters in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Te paard door het nationaal park
In Overijssel, tussen Ommen en Holten, ligt het prachtige natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. Het gebied is een stuwwal uit de voorlaatste ijstijd en heeft daarom een zeer heuvelachtig karakter. De Sallandse Heuvelrug heeft unieke natuurwaarden en om dat zo te houden is het zuidelijke deel ingesteld als nationaal park. Zo kan men de natuur en het landschap met zijn planten en dieren zo goed mogelijk beschermen. Door de grote variatie in het landschap is het gebied voor veel verschillende vormen van recreatie aantrekkelijk. Om iedereen op de juiste wijze ervan te kunnen laten genieten, is er een groot aantal voorzieningen getroffen, waaronder ruiterroutes.

Zie ook de kaart van Staatsbosbeheer: NP Sallandse Heuvelrug.