Utrecht

Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug (SBB)

SBB NP Utrechtse Heuvelrug nieuw klein

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 25, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99

De kaart omvat het gebied Zeist, Driebergen, Doorn, Wijk bij Duurstede, Leersum, Amerongen, Elst, Rhenen, Veenendaal, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Leusderheide en Austerlitz.
Op de kaart staan ruiterpaden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, waaronder Zeisterbos, Boswachterij Austerlitz, Kaapse Bossen, Boswachterij Leersum, Leersumse Veld, Boswachterij Amerongse Berg, Remmersteinsche Bosch en het ruiterpad achter Huize Scherpenzeel.

Hoogtepunt in het hart van Nederland
In het hart van ons land ligt de Utrechtse Heuvelrug: letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Met z’n 69 meter boven NAP is de Amerongse Kop hoog verheven boven de rest van ons land. De uitgestrekte bossen, heideterreinen, vennen en oude landgoederen nodigen uit om in alle rust rond te zwerven. Reeën, vossen, dassen eekhoorns en de zeldzame boommarter voelen zich prima thuis.De Utrechtse Heuvelrug strekt zich uit van het Gooi tot Rhenen. Net als in de bergen staan hier de aardlagen scheef of zelfs verticaal, de zuidflank loopt steil af naar het omringende grasland en grenst direct aan het rivierdal van de Nederrijn. De paden slingeren door de bossen en gaan omlaag en weer omhoog.