Oostvaardersland (SBB)

SHTN SBB 36 Oostvaardersland klein

Schaal 1:30.000

Prijs: € 7,-

Deze kaart is van het gebied ten zuiden van Lelystad, Zeewolde, Almeerderhout, Almere, Oostvaardersplassen en bevat ruiter- en menroutes in het Almeerderhout (Waterlandsebos, Kathedralenbos, Overvaart), Hulkesteinsebos en Horsterbos. In de Almeerderbossen loopt een ruiterpadennet van 30 km., het ruiterpad door het Horsterwold is zelfs 80 km. lang. De Zeebodemroute (16 km voor aanspanningen en 20 km. voor ruiters) voert u langs de mooiste plekjes van het Horsterwold en enkele hindernissen.  Op www.zeebodemtrail.nl zijn ruiter- en menroutes van de Zeebodemtrail ook beschikbaar als GPS bestand.

Geen poldergvoel
De bossen ten Oosten van Almere groeien op vruchtbare grond. Onder de hoge loofbomen met de rijke ondergroei van struiken en varens met lange lianen van kamperfoelie en wilde clematis, heeft u absoluut niet het idee dat u in een polder bent. De bossen zijn rijk aan vogels, op de open weiden grazen reeën.