Paardrijden en mennen in Maasgouw

Prijs: € 2,50

Kaart van het ruiter- en mennetwerk in Maasgouw, met 45 km. tweezijdig bewegwijzerde ruiter- en menpaden. Via één van de knooppunten kunt u uw eigen ruiter- of menroute uitstippelen. Het netwerk stopt niet bij de gemeentegrens, u kunt doorrijden naar de gemeente Leudal.
De routes voeren u naar de mooiste plekken zoals De Beegderheide, het ‘Eiland in de Maas’, met vestingstadje Stevensweert en Ohé en Laak en het buitengebied van het witte stadje Thorn. Er zijn voldoende mogelijkheden onderweg iets te eten of te drinken.

In Midden-Limburg hebben diverse gemeentes in hun natuurgebieden een ruiterroute-netwerk aangelegd. Dit geldt voor de gemeente Leudal (het Leudal), Roerdalen (de Meinweg), Beesel (de Witte Stein), Nederweert (het Weerterbos), Roermond (Maas Swalm Nette park) en Weert (Kempen-Broek). Rijdend op uw paard in het Natuurpark Maas-Swalm-Nette of Nationaal Park de Meinweg komt u ook over de grens in de Duitse gemeente Wassenberg.

Kijk op de website van VVV Midden-Limburg voor meer informatie over paardrijden midden in Limburg.