Paardrijden en Mennen in Roermond

Limburg Paardrijden en mennen in Roermond

Prijs: € 2,50

Via 40 knooppunten kunt u uw eigen route uitstippelen, het netwerk stopt niet bij de gemeentegrens. U kunt doorrijden naar Beesel, Roerdalen of u kunt uw route naar Duitsland vervolgen. Het totale netwerk telt ruim 63 km tweezijdig bewegwijzerde ruiter- en menpaden. De aansluitingen staan op de kaart aangegeven. De routes nemen u mee naar de mooiste gebieden zoals de Melickerheide, Bisschopskamp en het plassengebied van Asselt. Er zijn voldoende mogelijkheden om onderweg iets te eten of te drinken.
Dit netwerk sluit tevens aan op het ruiternetwerk van Roerdalen of u kunt doorrijden naar Duitsland. Let op: in Duitsland heb je een Reitkennzeichen nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de betreffende Kreis.

In Midden-Limburg hebben diverse gemeentes in hun natuurgebieden een ruiterroute-netwerk aangelegd. Dit geldt voor de gemeente Leudal (het Leudal), Roerdalen (de Meinweg), Beesel (de Witte Stein), Nederweert (het Weerterbos), Roermond (Maas Swalm Nette park) en Weert (Kempen-Broek). Rijdend op uw paard in het Natuurpark Maas-Swalm-Nette of Nationaal Park de Meinweg komt u ook over de grens in de Duitse gemeente Wassenberg.

Kijk op de website van VVV Midden-Limburg voor meer informatie over paardrijden midden in Limburg.