Rijk van Nijmegen (SBB)

Rijk van Nijmegen

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 26, Rijk van Nijmegen.
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99 tijdelijk niet leverbaar, nog niet bekend wanneer weer leverbaar

De kaart omvat het gebied Beuningen, Wijchen, Overasselt, Heumen, Cuijk, Milsbeek, (Reichswald Duitsland) Kranenburg, Beek, Leuth, Millingen aan de Rijn, Gendt, Ooij, ’t Zand en Nijmegen.
Op de kaart staan ruiterpaden aangegeven in de gebieden Overasseltse en Hatertse vennenHeumense Schans, landgoed Mookerheide, Boswachterij GroesbeekLandgoed Sint-Jansberg en de Maartensberg.

Het binnenste buitenland
Het land met brede rivieren en voor onze begrippen hoge heuvelruggen, het land tegen Duitsland aan: het Rijk van Nijmegen is ons binnenste buitenland. Een veelheid aan, soms on- Nederlandse landschappen omringt de stad. Het is een prachtige streek voor lange tochten door oude én nieuwe natuur. In het Rijk van Nijmegen kunt U op kleine afstand van elkaar een grote variatie aan landschappen bewonderen. Ruisende bossen, stille vennen, steile heuvels, kleurige heidevelden, polders vol vogels, glooiende akkers en een bij tijden wilde rivier, de Waal. In Boswachterij Groesbeek zijn alle ruiterpaden ook geschikt gemaakt voor menners.