Groningen

Routes Westerkwartier Paardenkwartier

Westerkwartier Paardenkwartier

De stichting Westerkwartier Paardenkwartier bestaat sinds maart 2009. Het is een initiatief van hippische ondernemers uit het Westerkwartier, opgericht op advies van de provincie Groningen en LTO Groningen. Het Westerkwartier is het ‘dichtstbepaarde’ gebied in Nederland. Per vierkante meter zijn er de meeste paarden. De provincie wil de paardenbranche in het Westerkwartier graag versterken en meer recreatie op alle gebieden van paardensport.

Op de website van Westerkwartier Paardenkwartier staat een 16-tal mooie, downloadbare routes.
De routes varieren van 11 t/m 27 km en lopen in en rond Tolbert, Nuis, Boerakker, Leek, Midwolde, Zevenhuizen, Marum, Lucaswolde, Doezum, Kornhorn, Opende, Oldekerk, Niekerk, Zuidhorn, Sebaldeburen, Surhuisterveen, Lutjegast, Grijpskerk, Gaarkeuken, Ezinge, Saaksum, Feerwerd, Oldehove en De Wilp.