Ruiteren en Mennen in Roerdalen

Limburg Ruiteren en mennen in Roerdalen

Prijs: € 2,50

De gemeente Roerdalen biedt een routenetwerk van ruim 150 km bewegwijzerde ruiter- en menpaden.
Via één van de knooppunten kun je je eigen ruiter- of menroute uitstippelen. De routes nemen je mee naar de mooiste natuurgebieden, zoals Nationaal Park de Meinweg, het Sweeltje en de Luzenkamp. Het netwerk stopt niet bij de gemeentegrens. U kunt doorrijden naar Echt-Susteren, Maasgouw, en Roermond of je kunt je route naar Duitsland vervolgen. Let op: in Duitsland heb je een Reitkennzeichen nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de betreffende Kreis.

In Midden-Limburg hebben diverse gemeentes in hun natuurgebieden een ruiterroute-netwerk aangelegd. Dit geldt voor de gemeente Leudal (het Leudal), Roerdalen (de Meinweg), Beesel (de Witte Stein), Nederweert (het Weerterbos), Roermond (Maas Swalm Nette park) en Weert (Kempen-Broek). Rijdend op uw paard in het Natuurpark Maas-Swalm-Nette of Nationaal Park de Meinweg komt u ook over de grens in de Duitse gemeente Wassenberg.

Kijk op de website van VVV Midden-Limburg voor meer informatie over paardrijden midden in Limburg.