Ruiteren en Mennen in Weert en Nederweert

RuiterenenmennenWeertNederweertklein

Prijs: € 3,50

Grensoverschrijdend routenetwerk in Weerd, van 80 km volgens het knooppuntensysteem, voor ruiters en menners. Het routetracé sluit aan op de ruiterroutes in Cranendonck (110 km) en Belgisch Limburg (600 km). Het routenetwerk ligt in het grensoverschrijdend landschap Kempen-Broek, een uniek natuurgebied voor Vlaanderen en Nederland. In Weert lopen de routes door een aantal schitterende natuurgebieden. In het gedeelte ten noorden van de Zuid-Willemsvaart worden de Weerter- en Boshoverheide doorkruist. Ten zuiden van de Zuid-Willemsvaart komen ruiters en menners door het IJzeren Man gebied, Kruispeel, Laurabossen, Wijfelterbroek, Stramproyerheide en de Tungelerwallen.

In Midden-Limburg hebben diverse gemeentes in hun natuurgebieden een ruiterroute-netwerk aangelegd. Dit geldt voor de gemeente Leudal (het Leudal), Roerdalen (de Meinweg), Beesel (de Witte Stein), Nederweert (het Weerterbos), Roermond (Maas Swalm Nette park) en Weert (Kempen-Broek). Rijdend op uw paard in het Natuurpark Maas-Swalm-Nette of Nationaal Park de Meinweg komt u ook over de grens in de Duitse gemeente Wassenberg.

Kijk op de website van VVV Midden-Limburg voor meer informatie over paardrijden midden in Limburg.