Ruiterkaart Kop van Schouwen

Kop van Schouwen

Ruiterkaart Kop van Schouwen

Prijs: € 5,95

Deze kaart is tweetalig, Nederlands/Duits en bestrijkt het gebied tussen Scharendijke, Renesse, Burgh Haamstede, Westerschouwen, Nieuw Haamstede, Serooskerke, Noordwelle. Op de kaart staan verschillende routes, o.a 21 km strand en 12 km route in boswachterij Westerschouwen.

Schouwen Duiveland op z’n mooist.

In volle galop over het strand, of stapvoets door de duinen… Schouwen-Duiveland  heeft een gevarieerd landschap waar je in alle rust kunt genieten van een ontspannen buitenrit. Kangs de Noordzeekust vind je brede zandstranden, glloiende duinen en dichte bossen. Iets verder landinwaards maakt de natuur plaats voor een weids polderlandschap. Natuurmonument De Kop van Schouwen telt maar liefst 1100 hectare  aan bos- en duingebied waar ruiters ruim baan krijgen. Je vind er diverse ruiterpaden en rustige landwegen die zich prima lenen voor een tocht, ook met paard en wagen. Aan de hand van deze kaart kun je zelf je route uitstippelen. Op de kaart staan startpunten en parkeerplaatsen aangegeven voor het parkeren van een trailer of het in- en uitspannen van je paard.

Knooppuntennetwerk
Ook ligt op Schouwen-Duiveland een knooppuntennetwerk. De overzichtskaart en polsbandjes daarvoor zijn te verkrijgen bij de Stichting Ruiter- en Menroutes Schouwen-Duiveland, Paardenhotel Burgh in Burgh-Haamstede en Manege Grol in Renesse.

Zin in een strandrit? Houd daarbij wel rekening  met het seizoen. Van 1 mei tot 1 oktober tussen 9.00 uur en 19.00 uur zijn niet alle stranden toegankelijk voor ruiters. Op de natuurstranden, aangegeven op de kaart is het hele jaar paardrijden toegestaan.

Zeeland algemeen
In heel Zeeland liggen verschillende ruiterroutes, zoals bijvoorbeeld het ruiternetwerk Noord-Beveland. Ze gaan over verharde en onverharde wegen en paden. VVV Zeeland geeft veel informatie: Ruiterroutes in Zeeland.