DrentheGelderlandNoord-Brabant

Ruiterpas / Ruitervergunning Natuurmonumenten

In een groot aantal gebieden van Natuurmonumenten kunt u heerlijk paardrijden en/of mennen. Voor een aantal van deze gebieden heeft u als ruiter of menner echter wel een zgn. Ruiterpas – voorheen Ruitervergunning – nodig: Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant), Bergherbos-Montferland en Nationaal Park Veluwezoom (Gelderland) en het Mantingerveld (Drenthe).

Uiterlijk

De jaarvergunning bestaat uit een genummerd leren label dat goed zichtbaar aan het harnachement of rijtuig bevestigd dient te worden. Ieder jaar heeft zijn eigen kleur, 2018 was helgroen, 2019 was donkergrijs, 2020 was bordeauxrood en 2021 is naturel.

Kosten

De Ruiterpas kunt u ook bij ons aanschaffen, de prijs is € 25,- (een kalenderjaar geldig). Het betreft een genummerd leren label dat goed zichtbaar aan het harnachement of rijtuig bevestigd dient te worden.
Daarnaast zijn er alleen via Natuurmonumenten dag- en weekendpassen verkrijgbaar (€ 7,50 en € 10,-).

Geldigheid en voorwaarden

De jaarvergunning voor het volgende kalenderjaar is al verkrijgbaar vanaf eind oktoberhalf in het lopende kalenderjaar, en is voor de rest van het lopende jaar ook geldig. Bij de aanschaf van een vergunning ontvangt u een flyer met informatie over de regels en voorwaarden, routes en toegankelijkheid van de betreffende natuurgebieden.

Met de aanschaf van de vergunning draagt u bij aan de aanleg van nieuwe routes en instandhouding en onderhoud van bestaande routes in genoemde gebieden van Natuurmonumenten.

Meer informatie

– Natuurmonumenten: De natuur in – paardrijden