Label Ruiterpas Natuurmonumenten

In een groot aantal gebieden van Natuurmonumenten kunt u heerlijk paardrijden en/of mennen. Voor een aantal van deze gebieden heeft u als ruiter of menner echter wel een zgn. Ruiterpas nodig: Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant), Bergherbos-Montferland en Nationaal Park Veluwezoom (beide Gelderland).

Uiterlijk

De jaarvergunning bestaat uit een genummerd leren label dat goed zichtbaar aan het harnachement of rijtuig bevestigd dient te worden. Ieder jaar heeft zijn eigen kleur.

Kosten

Ruiterlabel voor een jaar: € 27,- (leden Natuurmonumenten € 18,90).
Ruiterpas voor een dag: € 8,50 (leden Natuurmonumenten € 5,95)
Het is helaas niet meer mogelijk via ons de labels Ruiterpas Natuurmonumenten te bestellen. Ze zijn wel rechtstreeks te bestellen bij Natuurmonumenten en te koop bij enkele lokale verkooppunten. Kijk hiervoor op de website van Natuurmonumenten.

Geldigheid en voorwaarden

De jaarvergunning voor het volgende kalenderjaar is al verkrijgbaar vanaf eind oktober, en is voor de rest van het lopende jaar ook geldig.

Met de aanschaf van de vergunning draagt u bij aan de aanleg van nieuwe routes en instandhouding en onderhoud van bestaande routes in genoemde gebieden van Natuurmonumenten.

Meer informatie

– Natuurmonumenten: De natuur in – paardrijden