Sallandse Heuvelrug (SBB)

SBB NP Sallandse Heuvelrug nieuw klein

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 18: Sallandse Heuvelrug
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99

De kaart omvat het gebied Haarle, Holten, Rijssen, Nijverdal, Hellendoorn, Eelen.
Op deze kaart staan ruiterpaden rond Holten, in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, de Holterberg, Noetselerberg, Nijverdalse Berg, Hellendoornse Berg, Eelerberg en in de omgeving van Schuilenburg. De kaart is een goede aanvulling op de gids Met paard te gast in Overijssel: Salland.

Het hoogtepunt van Overijsssel
Als een on-Nederlandse hoogte rijst de Sallandse Heuvelrug op. De met heide begroeide flanken zijn al van verre te zien. De combinatie van heide, heuvels en bos maken het een aantrekkelijk gebied voor paardenliefhebbers. Het mooist zijn de hoogteverschillen en de vergezichten. Maar vergeet ook de stokoude jeneverbessen niet, de vliegenzwammen die in het najaar heksenkringen rond de duizenden berken vormen en de bossen boordevol leven. En wie zich stil houdt én geluk heeft, kan de imponerende baltsgevechten van korhoenders zien.
Berg-op, berg-af, voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen, onverharde paden en een gevarieerd landschap, mooier kan het haast niet!

Zie ook de folder Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Ruiterroute.