Zeeland

Schouwen-Duiveland (SBB)

Schouwen-Duiveland

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 28, Schouwen-Duiveland
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99

De kaart omvat Renesse, Burgh-Haamstede, Serooskerke, Zierikzee, Ouwerkerk, Nieuwerkerk, Dreischoor, Brouwershaven en Scharendijke. Op de kaart staan ruiterpaden aangegeven in Boswachterij Westerschouwen, het ruiterpad bij Nieuw-Haamstede, Haamstede, Schuddebeurs en in het Krekengebied bij Ouwerkerk.

Let op!
De Boswachterij Westerschouwen is te paard te doorkruisen. Er is een ruiterroute van 10 km. uitgezet door de duinen en het bos. Via twee strandovergangen kunt U de route aanvullen met een rit langs het strand. Van 15 mei tot 15 sept. van 10.00 u tot 19.00 uur is het niet toegestaan zich met een paard op het strand te begeven. Bij deze kaart ontvangt U tevens de folder Welkom op het Schouwse strand, met informatie over de strandregels.

De kroon op Zeeland
Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke eiland van de provincie. Het heeft veel te bieden. Er zijn brede, witte stranden met de paalhoofden die zo kenmerkend zijn voor de Zeeuwse kust, er zijn karakteristieke dorpjes en monumentale steden. Maar er is vooral veel natuur, groen en rust. Het westelijke deel van het eiland is in de zomer het drukst maar meer naar het oosten blijft de rust de boventoon voeren. Rijdend over Schouwen-Duiveland duiken overal sporen op van de Watersnoodramp van 1953. De dijkdoorbraken van toen zijn in de loop der jaren natuurgebieden geworden met bijzondere flora en fauna.

Fok- en Menvereniging Schouwen-Duiveland
Zie ook de website van de Fok- en Menvereniging Schouwen-Duiveland, voor nóg meer informatie en routes.

Knooppuntennetwerk
Ook ligt op Schouwen-Duiveland een knooppuntennetwerk. De overzichtskaart en polsbandjes daarvoor zijn te verkrijgen bij de Stichting Ruiter- en Menroutes Schouwen-Duiveland, Paardenhotel Burgh in Burgh-Haamstede en Manege Grol in Renesse.

Zeeland algemeen
In heel Zeeland liggen verschillende ruiterroutes, zoals bijvoorbeeld het ruiternetwerk Noord-Beveland. Ze gaan over verharde en onverharde wegen en paden. VVV Zeeland geeft veel informatie: Ruiterroutes in Zeeland.