Terschelling (SBB)

SBB Wandelfiets Terschelling nw klein

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 3, Terschelling
Schaal 1:30.000

Prijs: € 7,99

De kaart omvat het eiland Terschelling. Op de kaart staan ruiterpaden aangeven bij West-Terschelling, West aan Zee, het Formerumerbos, het Hoornerbos en het Douwkesplak bij Oosterend.

Uw eigen paard meenemen naar het eiland kan maar de overtocht dient gereserveerd te worden. De veerdienst vaart een paar keer per dag, soms rechtstreeks, soms via Vlieland. Neem contact op met Rederij Doeksen (0900-363 57 36, lokaal tarief) voor meer informatie over de oversteek (u moet ook reserveren).
Alles over paardrijden op Terschelling: VVV Terschelling.

Puur Natuur en paardvriendelijk
Van strand naar kwelder, van bos naar hei, van duin naar waddendijk: op Terschelling laveert u in een mum van tijd naar weer een ander landschap. Geen van de waddeneilanden is zo gevarieerd als dit. En geen van de eilanden heeft zoveel natuur: meer dan tachtig procent van Terschelling is puur natuur. Op de kaart is Terschelling niets meer dan een streep land tussen de Noordzee en Waddenzee. Maar wat een rijkdom zich op zo’n smalle strook kan verbergen, merkt u als u het eiland te paard ontdekt. Bossen, strand, duinvalleien, kwelders, polders en heide wisselen elkaar af. Galopperen in de zeewind of in een rustige draf door de bossen… Op het strand kunt u alle kanten op en in de natuurgebieden heeft Staatsbosbeheer verschillende ruiterroutes uitgezet, in totaal ruim 45 km. lang. Behalve op deze ruiterpaden mag u met een paard ook over het strand en door de polders rijden. Daarbuiten hebben ruiters geen toegang.