Gelderland

Veluwe Trail: Dagtocht Ginkelse Heide

Dagtocht Ginkelse Heide

Prijs: € 1,00
Zolang de voorraad strekt.

Let op!
SHTN is niet meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de Veluwe Trail. Andere partijen gaan de dagtochten herinrichten tot knooppuntenroutes. Wanneer dit uitgevoerd wordt, is nog niet bekend.
U kunt onze routegids nog wel gebruiken als een basis voor de te volgen route, maar hier en daar zullen bordjes ontbreken. Neem dus altijd een extra navigatie-systeem, aanvullende kaarten en/of kompas mee.
Zo lang we nog routegidsen en losse dagtochtkaarten voorradig hebben, kunt u ze nog bestellen. We hebben ze ruim gehalveerd in prijs.

Deze routekaart maakt tevens deel uit van de gids Veluwe Trail.
De schaal van dit handzame kaartje is 1:50.000 op topografische ondergrond. Kunt u dit niet lezen, dan raden wij u aan een aanvullende kaart op grotere schaal aan te schaffen.

Dagtocht ten noord-oosten van Ede van 25 km. Het grootste gedeelte loopt over de Ginkelse Heide bij Ede en Otterlo. Het is een weids en ruim heidegebied met brede zandpaden. De paden zijn zeer geschikt om lekker te galopperen, maar in het zuidelijke gedeelte vindt u ook een leuk kronkelpad. Voor aanspanningen is dit zuidelijke gedeelte ongeschikt, maar uiteraard is er een alternatieve verbinding gemarkeerd. De doorgaande route naar het oosten brengt u via Wolfheze naar Arnhem.

Wijziging in de dagtocht Ginkelse Heide voor menners
In overleg met medewerkers van het ministerie van Defensie is besloten vanaf 2013 de dagtocht Ginkelse Heide af te sluiten voor koetsen. Al langere tijd leverde het passeren van de slagboom ten noorden van de A12 problemen op voor menners, omdat de slagboom voorzien is van een vaste afsluiting. Tot deze voor koetsiers vervelende maatregel heeft de terreineigenaar moeten overgaan wegens overlast door eigenaars van terreinwagens en quads die het terrein gebruikten om te crossen. Wie onder het zadel rijdt kan de slagboom wel passeren. De route is voor ruiters dus nog wel bruikbaar.