Gelderland

Veluwe Trail: Dagtocht Kootwijk

Dagtocht Kootwijk

Prijs: € 1,00
Zolang de voorraad strekt.

Let op!
SHTN is niet meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de Veluwe Trail. Andere partijen gaan de dagtochten herinrichten tot knooppuntenroutes. Wanneer dit uitgevoerd wordt, is nog niet bekend.
U kunt onze routegids nog wel gebruiken als een basis voor de te volgen route, maar hier en daar zullen bordjes ontbreken. Neem dus altijd een extra navigatie-systeem, aanvullende kaarten en/of kompas mee.
Zo lang we nog routegidsen en losse dagtochtkaarten voorradig hebben, kunt u ze nog bestellen. We hebben ze ruim gehalveerd in prijs.

Deze routekaart maakt tevens deel uit van de gids Veluwe Trail.
Dit handzame kaartje heeft een schaal van 1:50.000 op topografische ondergrond. Kunt u dit niet lezen, dan raden wij u aan een aanvullende kaart op groter schaal aan te schaffen.

Dagtocht van ruim 25 km rondom Kootwijk met verbinding naar Apeldoorn. De routes voor menners en ruiters zijn grotendeels gescheiden. Deze dagtocht ligt zeer centraal op de Veluwe en door de verbindingen met de doorgaande route op vier punten kunt u alle kanten op.

De route van Veluwe Trail gaat niet over het Kootwijkerzand maar er vlak langs. Ruiters kunnen hier dus een kleine (maar zware) omweg nemen. De doorgaande route naar het zuiden leidt u via de drukke N310 naar Harskamp. Omdat op deze drukke weg hard wordt gereden, nemen veel ruiters de berm of het fietspad. Hoewel dat veiliger is, gaat de route formeel over de grote weg.

Aanvullende kaart: Midden-Veluwe (SBB).