Gelderland

Veluwe Trail: Dagtocht Posbank

Dagtocht Postbank

Prijs: € 1,00
Zolang de voorraad strekt.

Let op!
SHTN is niet meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de Veluwe Trail. Andere partijen gaan de dagtochten herinrichten tot knooppuntenroutes. Wanneer dit uitgevoerd wordt, is nog niet bekend.
U kunt onze routegids nog wel gebruiken als een basis voor de te volgen route, maar hier en daar zullen bordjes ontbreken. Neem dus altijd een extra navigatie-systeem, aanvullende kaarten en/of kompas mee.
Zo lang we nog routegidsen en losse dagtochtkaarten voorradig hebben, kunt u ze nog bestellen. We hebben ze ruim gehalveerd in prijs.

Deze routekaart maakt tevens deel uit van de gids Veluwe Trail.
Dit handzame kaartje heeft een schaal van 1:50.000 op topografische ondergrond. Kunt u dit niet lezen, dan raden wij u aan een aanvullende kaart op grotere schaal aan te schaffen.

Dagtocht tussen Rheden en Dieren, lengte ongeveer 30 km. Hier ligt een schitterende dagtocht met prachtige uitzichten op de Rheder- en Worthrheder Heide en het Rozendaalse veld. Bij de Posbank krijgt u te maken met flinke hoogteverschillen. Voor aanspanningen wordt deels een ander traject gemarkeerd in verband met het terrein. Aanspanningen zullen een gedeelte van de tocht met verharde weg te maken krijgen, maar hoewel de weg veel gebruikt wordt, is er nauwelijks ruimte voor automobilisten om hard te rijden. De doorgaande route in noordelijke richting brengt u in de omgeving van Hoenderloo.

Let op: in een deel van dit gebied heeft u – ook als menner – een Ruiterpas/ruitervergunning nodig van Natuurmonumenten. Deze is ook bij ons verkrijgbaar.

Aanvullende kaart: Nationaal Park de Veluwezoom en Deelerwoud (NM).