Groningen

Verblieven met peerd in Wold en Veen route 01: de Hoeve route Bellingwoude

Hoeve route

Prijs: € 2,50

Deze route is 27 km. lang, korte mogelijkheid 22 km. De route heeft geen slagbomen. De route is niet bebord maar met deze gedetailleerde kaart is de route eenvoudig te volgen.

Deze route is de meest noordelijke van het Sprong over het Veen-project en voert u door het open landschap dat de Dollard heeft achtergelaten, met fraaie bosschages. De route start in Blijham en gaat via Oudeschans naar het zuiden over in het esdorpenlandschap van Vriescheloo en Wedde, twee oude historische dorpen. Het beschermde dorpsgezicht van het dorp Bellingwolde is verrassend en heel bijzonder, met karakteristieke boerderijen. Duidelijk is het verschil in grond te zien. Aan de noordkant van Bellingwolde de klei en aan de zuidkant het zand! De Hoeve route Bellingwolde sluit aan op route 03, de Loosterveen route.

Zie ook:  Sprong over het Veen, overzichtskaart en de andere projectroutes in deze provincie de provincie Drenthe.