Groningen

Verblieven met peerd in Wold en Veen route 04: de Vesting route – Bourtange

Vesting route

Prijs: € 2,50

Route 4 van het Sprong over het Veen-project is 30 km. lang, met een verkorte mogelijkheid van 15 km. de route heeft geen slagbomen. De route is niet bebord maar met deze gedetailleerde kaart is de route eenvoudig te volgen.

De Vestingroute Bourtange, met als mogelijk beginpunt ’t Rhederveld is een route door afwisselend landschap. Het gebied is een vervening uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Lange tijd werd hier druk gesmokkeld. Zeker de helft  van de bevolking in dit gebied hield zich bezig met dit “beroep”. de vestingstad Bourtange is een bijzondere bezienswaardigheid. De vesting is helemaal teruggebracht tot de situatie van eeuwen her. U waant zich eeuwen terug en komt in streken waar in de 80 jarige oorlog de omkeer werd bevochten. Ten noorden van Bourtange vindt u aansluiting op de routestructuur in Duitsland. Het gebied was lange tijd letterlijk een “grensgeval”, dan weer hoorde het bij Duitsland en dan weer bij Nederland.

Zie ook:  Sprong over het Veen, overzichtskaart en de andere projectroutes in deze provincie de provincie Drenthe.