Groningen

Verblieven met peerd in Wold en Veen route 05: de Tange route – Sellingen

Tange route

 

Prijs: € 2,50

Route 5 van het Sprong over het Veen-project is 30 km. lang en heeft meerdere korte mogelijkheden vanaf 5 km. lengte. De route heeft wel slagbomen. De route is niet bebord maar met deze gedetailleerde kaart is de route eenvoudig te volgen.

Sellingen, een eeuwenoud pittoresk dorp dat in 2007 haar 1150 jarig bestaan heeft gevierd heeft haar naam aan deze route gegeven. De “tangen”zijn de zandruggen van en naar Sellingen welke in vroegere tijden het dorp met de omgeving verbonden. Nu zijn de veengebieden veranderd in vruchtbare landbouwgronden welke worden afgewisseld met bossen, historische gronden en prachtige boerderijen. Samen maken deze elementen de route tot een bijzonder aantrekkelijke route. Sommigen noemen deze routes zelfs “de Koningsroute van het Sprong over het Veen-project”. De route leidt u ook naar oude gehuchten als Laude en Ter Borg. Bij Wessingtange en de Hasselberg kunt u de grens over naar Duitsland.

Zie ook:  Sprong over het Veen, overzichtskaart en de andere projectroutes in deze provincie de provincie Drenthe.