Verblieven met peerd in Wold en Veen route 07: de Grens route – Ter Apel

De Grens route - Ter Apel

Prijs: € 2,50

Route 7 van het Sprong over het Veen-project is 25 km lang en heeft diverse korte mogelijkheden. Er zijn enkele slagbomen. De route is niet bebord maar met deze gedetailleerde kaart is de route eenvoudig te volgen.

De route doet haar naam eer aan. Een gedeelte van de route loopt door de provincie Drenthe en bij de Bruil is er een overgang naar Duitsland die direct aansluit op de routestructuur aldaar. Een bijzonder afwisselende route met hele mooie onderdelen waarvan het Klooster Ter Apel niet onvermeld mag blijven. Het gebied is ontgonnen door de monniken van dit klooster. Vroeger was dit gebied  én het beroemde café ‘Boschhuis’ eigendom van de gemeente Groningen, die daarmee de enige gemeente was die zich café-eigenaar mocht noemen. Ook de molen bij Ter Haar is het bekijken waard.

Zie ook:  Sprong over het Veen, overzichtskaart en de andere projectroutes in deze provincie de provincie Drenthe.