Drenthe

Verblieven met peerd in Wold en Veen Route 08: de Valtherdijk route

Valtherdijk route

Prijs: € 2,50

Route 8 van het Sprong over het Veen-project is 23 km lang, heeft een verkort alternatief van 12 km en geen slagbomen te passeren. De route is niet bebord maar met deze gedetailleerde kaart is de route zonder problemen te rijden.

De Valtherdijk was vroeger de enige ( gevaarlijke) verbinding van de Hondsrug naar Westerwolde.  Maar het is niet alleen een verbinding en een doorsteek van Groningen naar Drenthe. De route leidt u ook door een fantastisch open landschap en het lange lintdorp Nieuw Weerdingen. U beleeft als het ware opnieuw de vervening. Deze route door het veen naar het zand( of andersom) is er één voor de elfstedenrijders onder menners en ruiters en is helaas niet voor iedereen weggelegd. Geniet van de karakteristieke glooiing van de Hondsrug, de uitgestrekte velden en venen en van de ruimtelijke vergezichten.

Zie ook
– de routes in de provincie Groningen
– overzichtskaart Sprong over het Veen