DrentheGroningen

Verblieven met peerd in Wold en Veen: routekaart voor ruiters en menners, overzichtskaart

Wold en Veen overzichtskaart

Prijs: € 5,50

Een uitgebreide route-structuur voor ruiters en menners in Westerwolde en het aansluitende gebied door de Drents- Groningse veenkoloniën en de Hondsrug. Een gebied met bijzonder afwisselend landschap. Meer dan 400 km routes leiden u langs de mooiste plekken van dit gebied. De routes zijn niet bebord maar door middel van goede kaarten en digitale kaarten (GPS) kunt u kennis maken  met dit gebied.

Westerwolde is het meest zuidelijk gelegen deel van de provincie Groningen en wordt gekenmerkt door een bijzonder afwisselend landschap met veel natuur en een karakteristiek esdorpenlandschap met Oldamster- en veenkoloniale boerderijen. Het gebied Westerwolde strekt zich in Groningen uit over de gemeenten Vlagtwedde, Bellingwedde en Stadskanaal. Drie routes bevinden zich in de provincie Drenthe, in het gebied van de Monden met routes richting de Hondsrug

Het gebied is geschikt voor zowel ruiters als menners. Het is, zoals u zult ervaren, zeer de moeite waard om in dit deel van Noord Nederland een kijkje te nemen. U vindt er een oase van rust, ruimte en groen. Ervaar het gevoel van vrijheid en rust en ontdek hoe het is om oog in oog met een ree te staan. Ga het avontuur aan en geniet van de weidse blikken over de velden of de stilte van het bos om u heen. De inwoners van het gebied en diverse ondernemers aan de route zullen u en uw viervoeter hartelijk ontvangen.

Deze goede, gedetailleerde overzichtskaart geeft informatie over routes en ondernemers in dit gebied. Er zijn 10 dagtochten op uitgezet. Deze dagtochten zijn ook allemaal afzonderlijk te bestellen.

Zie ook
– project Sprong Over Het Veen