Vlieland (SBB)

Vlieland (SBB)

Vlieland
Staatsbosbeheer, kaart nummer 02
Schaal 1:25.000, detailkaart Oost Vlieland 1:15.000

Prijs: € 7,99

De kaart omvat het eiland Vlieland, inclusief een detailkaart van Oost Vlieland. Op de grote kaart staan ruiterpaden aangeven over de Cranberryvlakte en op de detailkaart diverse andere ruiterpaden.
Alles over paardrijden op Vlieland: VVV Vlieland.

De helft van Vlieland is één groot natuurgebied waar vogels het voor het zeggen hebben. De andere helft bestaat uit kilometers zand. En zodra de boot het eiland nadert, begint het vakantiegevoel. Vlieland is gemáákt om rond te zwerven. Het maakt niet uit in welk seizoen u komt of welke kant u uitgat, er is altijd wat te zien. Voor iedere rustzoeker is Vlieland een eldorado. Vanaf de rug van een paard ziet alles er anders uit. Op Vlieland zijn verschillende ruiterpaden uitgezet en er is natuurlijk het strand: voor paard en ruiter een kilometerslange uitdaging!

Het eiland is autovrij, maar in uitzonderlijke gevallen is het mogelijk uw eigen paard mee te nemen naar het eiland. De veerdienst vaart een paar keer per dag. Neem contact op met Rederij Doeksen (0900-363 57 36, lokaal tarief) voor meer informatie over de oversteek (u moet ook reserveren).