Wandel- en fietskaart Noordhollands Duinreservaat (PWN)

Wandel- en fietskaart Noordhollands Duinreservaat
Schaal 1:20.000

Prijs: € 5,95

In de glooiende duinen en aangrenzende bossen van Noord-Holland kunt u heerlijk paardrijden. Er ligt een uitgebreid net aan ruiterpaden. Op deze wandel- en fietskaart staan de ruiterpaden duidelijk aangegeven.

Het Noordhollands Duinreservaat
Tussen Wijk aan Zee en Bergen ligt het Noordhollands Duinreservaat, met een grootte van ongeveer 5.400 hectare een van Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebieden. U vindt er open duingebieden maar ook bossen en stuivend zand, stille duinmeren, uitkijkduinen met vergezichten, kalkarme en kalkrijke duinen.
Wanneer u als ruiter of koetsier het Noordhollands Duinreservaat bezoekt heeft u een ruiterjaarkaart nodig, parkeren is gratis. De ruiterpaden zijn smal, u mag zich niet buiten de ruiterpaden begeven. Eventuele meerijders op de koets moeten een duinkaart hebben. Verder heeft u een koetsiersbewijs nodig, en moeten uw paarden een poepzak dragen. Voor meer informatie en aanschaffen van de verschillende kaarten: pwn.nl.

Zie ook de kaarten Wandel- en fietskaart Nationaal Park Zuid-Kennemerland (PWN) en Nationaal Park Zuid-Kennemerland (NM).