Zuid-Limburg (SBB)

Zuid-Limburg

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 32, Zuid-Limburg
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99 > tijdelijk niet leverbaar, nog niet bekend wanneer weer leverbaar

De kaart omvat het gebied tussen Maastricht, Noorbeek, Vaals, Kerkrade, Heerlen, Valkenburg en Hulsberg. Op de kaart staan ruiterpaden aangeven in het bosgebied Vijlenerbosch, Malensbosch, Elzetter Bosch (tussen Epen, Mechelen en Vaals), Groote Bosch en Onderste Bosch (tussen Slenaken en Epen). Verder zijn er erg veel rustige openbare wegen.

Ons eigen buitenland
Het ziet er niet alleen buitenlands uit, het voelt ook zo. Veel groen, een en al heuvels, witgepleisterde vakwerkhuizen met zwarte balken, wegkruizen en kapelletjes, een taal waar de gemiddelde Nederlander geen woord van verstaat… Zuid-Limburg is ons eigen stukje buitenland. Met zijn heuvels, groeven, hellingbossen, boomgaarden, kalkgraslanden, glooiende weiden, klaterende beekjes, zacht golvende dalen en de rivieren Geul en Gulp heeft de natuur tussen Maastricht en Heerlen heel wat te bieden. In het Vijlenerbos bij Vaals is een ruiterroute uitgezet. Er liggen plannen om ruiterroutes in Duitsland en België met dit gebied te verbinden.