Drenthe

Zuidoost Drenthe

Zuidoost Drenthe

Welkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 12, Zuidoost Drenthe
Schaal 1:25.000

Prijs: € 7,99

Deze kaart omvat het gebied Aalden, Oosterhesselen, Sleen, Emmen, Odoorn, Exloo, Borger, een stukje boswachterij Schoonloo, Wezuperbrug, Schoonoord. Op de kaart staan ruiterpaden in de boswachterijen Schoonloo, Sleenerzand, Emmen, Noord Bargerbos, Hunzebos, Exloo ingetekend.
In de boswachterijen Emmen, Schoonloo en Sleenerzand hoeven u en uw paard zich niet aan de paden te houden maar mag u hier kris-kras door het gebied uw eigen weg zoeken. Gemarkeerde wandelroutes dient men vanzelfsprekend te mijden.

Bossen en heide, schapen en hunebedden
Er is in Nederland haast geen landschap te bedenken dat zo drastisch is veranderd als dat van Drenthe. Drenthe is het land van de bossen en heide, maar ook van hunebedden en herbergen, schaapskuddes en Saksische boerderijen, dorpsbrinken en esgronden Sinds de Drentenaren van de 19de en begin 20ste eeuw het veen ontgonnen en de stuifzanden met bomen beplantten, is het landschap onherkenbaar veranderd. Tussen de dicht op elkaar staande bomen is af en toe een glimp van de lucht te zien. Of er ontvouwt zich een open plek, een vennetje of een stukje woeste heide. Maar je gaat niet voor bos alleen naar Drenthe, maar ook voor de sfeer van vroeger. Want ondanks alle veranderingen in het landschap wisten de Drentenaren die sfeer goed te bewaren. Dat merk je gauw genoeg als je op de fiets, wandelend per paard of met een koets of huifkar door de velden of door het bos trekt.