Gemeente Noordwijk sluit strandopgang 27 Langevelderslag voor paarden

Op het strandDe gemeente Noordwijk heeft met ingang van 16 oktober j.l. de enige veilige en ook voor menners geschikte strandopgang (27) bij Langevelderslag verboden gebied verklaard voor paarden.
Ruiters kunnen nog enkel gebruik maken van de strandopgangen 28 en 29. Helaas zijn deze vanaf de parkeerplaats alleen te bereiken via, een voor paarden, verboden fietspad.
Ook zijn deze opgangen erg steil en zwaar en daardoor niet geschikt voor alle paarden. Door het afsluiten van Langevelderslag is het voor menners helemaal niet meer mogelijk om het strand te bereiken.

Stichting Ruiteren & Mennen is door diverse zwaar gedupeerde ruiters en menners benaderd met het verzoek om als landelijke belangenbehartiger actie te willen ondernemen, waaraan natuurlijk direct gehoor is gegeven. Het gemeentebestuur van Noordwijk is inmiddels door R&M hierover aangeschreven.

 Bron: Ruiteren & Mennen

Reacties

  1. Miranda 17 december 2017 at 10:50 #

    Mijn paard kan zo genieten van het strand en ik ook. Magisch als we er op een vroege ochtend in het weekend voordat de wandelaars komen, er lopen. Helaas kan dit niet meer omdat mijn wedstrijdpaard een peesblessure heeft gehad en de ruiterroutes door de duinen onmogelijk zwaar zijn. Sterk afgeraden door de veearts.

    Ik heb de gemeente nog om een ontheffing gevraagd maar nee…

    Dus de oudere paarden, kleinere ponies, minder gespierde paarden, paarden met oude kwetsuren worden geweerd van het strand.

    Dit zouden ze eens bij mensen moeten proberen!

Geef een reactie