Paarden horen niet alleen te staan

Rust

Oproep aan paardeneigenaren: ‘Breng paarden samen, dan zijn ze blijer’

Veel paarden staan alleen in de wei of stal, terwijl het sociale dieren zijn en ze behoefte hebben aan andere paarden om zich heen. Er zijn eigenaren die dit niet weten, die geen tweede paard kunnen of willen kopen, of geen mensen in de buurt kennen met andere ‘alleenstaande’ paarden die ze samen kunnen brengen. Vier dierenorganisaties proberen paardeneigenaren zover te krijgen om paarden bij elkaar te brengen.

In de natuur leven ze in kuddes, om van elkaar te leren en voor de veiligheid, stellen de Dierenbescherming, Dier & Recht, de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Ook kunnen ze zo om de beurt de wacht houden. “De meeste mensen hebben het allerbeste met hun paard voor, maar weten niet dat een paard dat alleen staat eenzaam is, of hoe ze twee paarden veilig aan elkaar koppelen.”

Lees het complete nieuwsbericht op nos.nl.