Ruiters pleiten voor 700 kilometer nieuwe ruiterpaden in provincie Zuid-Holland

Wassenaar

Bijna 700 kilometer nieuw ruiterpad in Zuid-Holland. Dat willen de ruiterverenigingen en maneges in de provincie Zuid-Holland. Vorig jaar vroeg de provincie aan die partijen of zij wilden meedenken over nieuwe recreatieroutes voor paardenliefhebbers, en zo is er nu een netwerk getekend van 700 ‘gewenste’ ruiterkilometers.

Het gaat om ruiterpaden en sporen, die vrij smal zijn, en paden voor bespannen paarden. Dan hangt er een menwagen of sulky achter het paard. Dat soort paden zijn breder. Alle suggesties zijn terug te vinden in het provinciale ruiterpadenplan, waar op 20 februari over vergaderd wordt door Provinciale Staten.

De lengte van de paden verschilt per gemeente. Zo is er volgens het plan maar 200 meter nieuw pad nodig in Rijswijk, in Den Haag ruim acht kilometer en in de Krimpenerwaard ruim twintig kilometer. In Bodegraven-Reeuwijk, Wassenaar, Katwijk, Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn gaat het ook om tientallen kilometers. Westland spant de kroon: daar zou 65 kilometer ruiterpad bij moeten komen.

Leest het complete nieuwsbericht op omroepwest.nl.