Winterswijk en Aalten gaan voor een aansluitend routenetwerk voor ruiters en menners

Achterhoek-bordje

Zowel de gemeente Aalten als Winterswijk hebben in december 2018 opdracht gegeven aan de Stichting Ruiteren & Mennen om een nieuw routenetwerk aan te leggen.

Het netwerk van 230 km (90 km in Aalten en 140 km in Winterswijk) wordt ingericht op basis van knooppunten, zoals we ook bij het wandelen en fietsen kennen. Het wordt zo veel mogelijk geschikt voor zowel ruiters als menners.

Om de kosten beperkt te houden en de betrokkenheid van de lokale verenigen te vergroten is afgesproken dat de aanleg door lokale vrijwilligers wordt uitgevoerd. Ook het onderhouden van de routestructuren na oplevering wordt vooraf goed geregeld, waardoor de kwaliteit gedurende langere tijd wordt gewaarborgd.

Het heeft vele jaren van lobby gekost maar eindelijk kan de eerste schop de grond in.
Vrijwilligers van Ruiteren & Mennen, Ruiter & Koetsier Winterswijk, Hippisch Centrum De Achterhoek, De Koetsiers Aalten-Dinxperlo, De Grensruiters Dinxperlo en de Paardensportvereniging Aalten zijn volop aan de slag zodat in het voorjaar 2019 alles klaar is.

Beide gemeenten hebben bovendien aangegeven dat het nieuwe netwerk moet voldoen aan het onlangs gepresenteerde NHRP kwaliteitskeurmerk.

2 gedachten over “Winterswijk en Aalten gaan voor een aansluitend routenetwerk voor ruiters en menners

  1. Hallo wij komen uit Vorden en hebben een stukje Henxel, Huppel en Ratum. Met span shetten gereden. Zelf op internet gevonden. Volgende keer gaan we gebruik maken van het knooppunten systeem
    Heel fijn dat jullie dat uitgezet hebben !

  2. Dank je wel voor het compliment, we zullen het doorgeven aan de betrokkenen. Veel plezier de volgende keer!

Reacties zijn gesloten.