Sharon May-Davis: ‘Botten liegen nooit’

Sharon May-Davis - Equinestudies

Op de site van Bit staat een heel interessant artikel over Sharon May-Davis, The Bone Lady. Sharon verricht als een soort ‘CSI’ sectie op overleden paarden. Dat klinkt luguber, maar ze is van mening dat je verder moet kijken. “Door wat ik heb ontdekt, heb ik meer paarden gered dan dat ik heb ontleed.”

Recent heeft Sharon een bijzondere ontdekking gedaan. Althans, ze heeft iets gevonden dat een patroon lijkt. In Australië zijn veel renpaarden, maar in de rest van de wereld ziet Sharon warmbloeden. “Wat mij zorgen baart is de zelfhouding van dressuurpaarden. Het nuchal ligament is een stelsel van banden bovenin de nek dat het hoofd en hals van een paard draagt. Normaal is dat ligament gehecht aan de halswervels C2 tot C6 of 7. Dat is dus bijna de gehele hals. Maar nu heb ik een aantal dressuurpaarden ontleed, waarbij dit ligament niet verder ging dan C5. Daardoor is de hals flexibeler, iets dat waarschijnlijk gewenst is bij dressuurpaarden. Maar hij is ook minder stabiel. En wat geeft dat voor gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld artrose in de wervels? Ik moet hier nog veel meer onderzoek naar doen, maar het is intrigerend.”

Het artikel is een jaar oud, maar nog steeds heel interessant, lees het hier: Sharon May-Davis: “Botten liegen nooit”.
Sharon maakt deel uit van Equinestudies, hier lees je haar portret: Sharon May-Davis op Equinestudies.nl.