Ruiter- en menpadennetwerk Drenthe geopend

Deze week werd bij Schipborg een nieuwe ruitervoorde (een doorwaadbare plek in de rivier) feestelijk in gebruik genomen. Onder toeziend oog van de aanwezigen namen twee amazones uit de buurt de proef op de som en gingen met hun paarden door de voorde. De voorde is onderdeel van het ruiter- en menpadennetwerk in het Drentsche Aa gebied dat daarmee officieel werd geopend.

Toekomst

“We deden dit stiekem al vaker maar nu mag het officieel”, riep één van de dames toen ze de wal weer opkwam. Met de ingebruikname van de ruitervoorde is het project Drentsche Aa te paard en te wagen afgerond. De gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo, Recreatieschap, Staatsbosbeheer, Waterschap Hunze en Aa’s, het Nationaal Park Drentsche Aa, verschillende ondernemers en gebruikers werkten samen in dit project. Wethouder Bas Luinge van de gemeente Aa en Hunze prijst de samenwerking: “Ook in de toekomst blijft dat erg belangrijk. Het netwerk moet goed onderhouden en natuurlijk gepromoot worden. Ook daar kunnen we samen in optrekken.”

Voorzieningen

Naast aanleg van de ruitervoorde zijn in dit project nog meer voorzieningen getroffen voor rijden en mennen. Zo zijn er ruiterpoorten, hekwerken en informatiepanelen geplaatst. De voorzieningen liggen aan de Hondsrug Trail, een (digitale) paardenroute van Coevorden tot Tynaarlo. De trail bevat ook dagroutes.Met paard op vakantie

Volgens Robert Kleine, voorzitter van het Recreatieschap Drenthe, is de promotie van het padennetwerk de volgende stap: “Daarmee stimuleren we een nichemarkt die steeds groeiende is: het samen met je paard op vakantie gaan. Voor de promotie van het hippisch toerisme start het Recreatieschap Drenthe binnenkort een nieuw project. Dit doen we samen met de Stichting Paardenroutes Drenthe en in afstemming met de KNHS en Marketing Drenthe.”

Er zijn ook verschillende (papieren) kaarten te krijgen voor de provincie Drenthe, altijd handig om ook bij je te hebben.