Toon Hulshof legt voorzitterschap SRR neer

Toon Hulshof

Tijdens een informele bestuursvergadering op 14 september heeft Toon Hulshof na een periode van 19 jaar afscheid genomen als voorzitter van de SRR, de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter.

Toon Hulshof kwam als veterinair adviseur bij de SRR. Hij heeft zich sinds 19 november 2002 als voorzitter ingezet voor de belangen van de SRR en de recreatieve ruiters en menners in Nederland.
Veiligheid was daarbij een van de speerpunten. Zo stelde onder zijn voorzitterschap de SRR de veiligheidshelm tijdens het Menexamen verplicht en de bodyprotector voor kinderen tot 16 jaar die aan het Ruiterbewijsexamen deelnamen. Ook de verkeersveiligheid was een belangrijk aandachtspunt: Toon Hulshof zorgde ervoor dat vertegenwoordigers van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en het CBR toetraden tot het bestuur. Bovenal gebeurde dat vanuit de onafhankelijke positie van de SRR als exameninstituut: het waarborgen van die onafhankelijkheid is de afgelopen decennia steeds de leidraad van handelen geweest.

Het SRR-bestuur heeft in stijl afscheid genomen en hem bedankt voor zijn enorme inzet, vastberadenheid en daadkracht. Het is nu de beurt aan Oud-KNHS-bestuurslid Bert van Wanrooij om in de rol als voorzitter de SRR verder te laten groeien en de doelstellingen te bewaken.