Veluwe Trail: Dagtocht Vierhouten

Dagtocht VierhoutenPrijs: € 2,75

Deze routekaart maakt tevens deel uit van de gids Veluwe Trail.
Dit handzame kaartje heeft een schaal van 1:50.000 op topografische ondergrond. Kunt u dit niet lezen, dan raden wij u aan een aanvullende kaart op grotere schaal aan te schaffen.

Dit is een dagtocht van ongeveer 32 kilometer. De route loopt ten noorden van de dorpen Vierhouten en Elspeet en voert u over de Elspeetse Heide en door het fraaie bos in de omgeving van Vierhouten. In het noorden wordt de route begrensd door de A28. Het zuidelijk deel van de route maakt deel uit van de lange doorgaande route, die alle dagtochten verbindt.
De route loopt ook langs het Bezoekerscentrum Nunspeet (Zandenbos) van Staatsbosbeheer. Aanspanningen nemen op dit terrein zo’n twee kilometer verharde weg, terwijl ruiters de onverharde route kunnen blijven volgen.
De route kent stukken zwaar terrein voor menners. Op deze route is op het eind van de Schapendrift/Hulshorsterzand een goed verzorgde drink- en pleisterplaats aangelegd. Dit is met een groene pijl aangegeven.

Op de route Vierhouten is sinds 2013 op het eind van de Schapendrift/Hulshorsterzand een goed verzorgde drink- en pleisterplaats te vinden. Deze drink- en pleisterplaats is met een groene pijl aangegeven.

Zie ook de kaarten Welkom met uw paard in de gemeente Nunspeet en Nunspeet (SBB).