Nunspeet (SBB)

NunspeetWelkom bij Staatsbosbeheer, kaartnr. 20, Nunspeet
Schaal 1:25.000

MOMENTEEL UITVERKOCHT
Prijs: –

De kaart omvat het gebied Nunspeet, Hulshorst, Elspeet, Vierhouten en Soerel.
Op de kaart staan de ruiterpaden in de Staatsbosgebieden Kraaienberg, rond de Zandenplas, in het Zandenbos, rond Soerel en Vierhouten, rond het Hulshorsterzand en in het Belvederebos. In de boswachterij lopen verschillende gecombineerde ruiter- en menroutes die gekoppeld kunnen worden aan de Veluwe Trail.
Op deze (gedetailleerde) kaart staan alleen de routes in de Staatsbossen aangegeven. Voor routes in de gebieden van Geldersch Landschap, Natuurmonumenten en de gemeentebossen van Nunspeet zie de overzichtskaart Welkom met uw paard in de gemeente Nunspeet.

Veluwe in het klein
Stuifzand, bossen vol knoestige bomen, heidevelden, zondoorstoofde zandpaadjes, stillen vennen en open ruimtes. Boswachterij Nunspeet is de Veluwe in het klein. De bossen worden bewoond door edelherten, damherten, reeën, wilde zwijnen, haviken en raven. In het voorjaar zijn overal vogels te horen. In de herfst dwarrelen de gele, bruine en rode blaadjes met duizenden tegelijk naar beneden. En in de winter is het bos vol diersporen, zeker als het gesneeuwd heeft. De boswachterij Nunspeet is in alle seizoenen anders, maar het is er het hele jaar door genieten van rust en ruimte.